Då var man där igen, ett projekt på halsen och optimist som man är så “tror” man att det “är ju bara” men tji fick man när man väl börjat skruva. Bilen har varit i min ägo sen våren 2013, gud vad jag älskade att köra den. 4a växlar vilket är perfekt för en man som mig vars högerfot är riktigt tung men göra mer än 90 med denna best så behöver man hörselkåpor.

Eftersom att jag skapat denna blogg lite i efterhand så kommer hela påsken i ett svep nu
Men men … back to the story den behövde lite omsorg och jag bodde vid tillfället i Östersund (bilen hämtades i Vännäs utanför Umeå) men dock saknade jag garage.

2015-04-02 -01

Våren 2014 flyttade jag till Umeå ironiskt nog, fortfarande utan garage men så kom våren 2015 och det var påsk… nu hade jag garage. Så iväg och hyra ett transportsläp och bila ner till farsan i Ö-vik, lasta bilen och lasta av bilen innan jag skulle och jobba krog..

2015-04-02 -02

Det där med att lasta av och på gick smidigare än väntat trots att man var själv. Transportsläp som gick yberfint att tilta, studsa in i bilen och rulla av… sen var det bara o motionera v70´n med högerfoten till jobbet…

*jobba krog jobba krog jobba krog… sova och vipps så var det ledig påskhelg i hela 2 dagar*

 

 

 

2015-04-02 -03 2015-04-02 -04

Här stod hon nu, Grizzlyn…. namnet har hon fått efter regplåten och färgen som är original för övrigt, helt imponerande då jag själv aldrig under mina (snart) 32 år i livet sett en kombi i denna färg. Självfallet så kärt barn har många namn ….gröna grizzlyn, ärtskidan, gröna faran… sistnämnda kan nog ha en del med föraren att göra men det lämnar vi osagt.

 

Innan jag började skruva så hade jag den naiva tron att “insidan kommer jag att få lämna orörd tack gode gud”. Jo just, 1 år i skogen, inredningen hade börjat möggla och tecken på en hemstad för råttor visade sig när jag började titta efter. Så… ut med stolarna iaf, kanske titta under mattorna bara för att kika så golvet är okay….

 

2015-04-05 -01 2015-04-05 -03

 

Några ihärdiga minuter med diverse verktyg så var säten fram och bak borta, mattan lyfts och… va FAN hittar jag? 3cm genomsura tidningspapper daterat sedan 1988, ovanpå massa ljuddämpande isolering självfallet.. av skumplast. Tankarna började luta mot att “Ah de blir att svetsa nytt golv i hela bilen..HELVETTE”.

2015-04-05 -05

Men så nu hade jag hittat all skumplast och tidningspapper.. självfallet under mattan på samtliga golv, intryckt i instrumenteringen, i hjulhusen bak… ja banne mig i alla hålutrymmen jag kunde hitta (dörrarna har jag inte vågat öppna än). Allt som allt så motsvarade mängden isolering ca 1,5 sopsäck på 125L styck.

 

2015-04-05 -022015-04-05 -06
Men bilen var nu tom på det mesta. Instrumenten måste bort för råttfan ha ju bott där under så de luktar hamsterpiss där under men jag hoppas på att kunna få lämna taket kvar iaf. Som plåster på såret så hittade man iaf lite verktyg, passade o ta bild på de mest “värdefulla” som fanns att hitta annars så var det en 5krona och en muttersvarv (Skiftnyckel).

2015-04-05 -04 2015-04-09 -02
Lagomt sur på utgången av insidan av bilen så i rent vrede så fortsatte jag dag 2 med att rycka lite på utsidan. Skärmarna åkte, huven, hela fronten, rensat ur motorutrymmet….förardörren oxå då 2 bultar rostat fast för skärmen så de fick borras bort. Det mesta är klart för att lyfta ut motorn nu hoppas jag samtidigt så passade jag på nån dag senare in på veckan att montera lite ställningar och städa garaget lite så jag fått bort lite skrot som låg på golvet.

Nä, nästa inlägg får bli då det faktiskt börjat hända något mer.

 

Lämna ett svar