..vad man haver.

Spec-listan va ju ganska tydlig men kanske inte så specifik. Men samtidigt får man vara lite kostnadsmedveten.
Så hur bygger man då ett blästerskåp?

Jag vet inte hur andra gjort det men jag vill ju kunna höja o sänka mitt så man kan stå eller sitta medans man håller på. Av erfarenhet så vet jag att längre sessioner med blästring så blir man trött av att stå/sitta så variation kan va gött. För ändamålet blev det då ett gammal skrivbord, som är höj/sänkbart och då mekanisk väg så det inte blir någon motor som bränns pga överlast. Kostnad 0:-

Planen var alltså att återanvända 2st gamla torkskåp till detta blästerskåp till en kostnad av 0:-
Först måste skåpen rensas och skrivbordets ram måste måttas för att se hur skåpen och ramen ligger i fas jämfört med varandra.

Som synes så är torkskåpet längre än vad ramen är så detta måste ju justeras på något sätt, torkskåpet valdes ju av ett skäl och det är att det har de rätta innermåttet dvs det kan svälja en bakaxel utan problem. så i detta fall är det ramen som måste anpassas på något sätt. Kapa skrivbordsramen på mitten och bredda de som saknas?

Nä, det är tyvärr inte bara skrivbordets bredd på ramen som är lite off utan även den högsta punkten vid maximal sänkning. Vad som menar är att fallet på sandfånget blir för flackt för att det skall vara optimalt. Så för att få rätt gradantal på fallet så behöver jag att skåpet kommer upp ca 1 dm ytterligare när bordet är sänkt till max.

En ram av 4kantsprofil gjordes med rätta måtten för skåpet och höjning samt placerades ovanpå skrivbordsramen.

Såja, skåpet på plats och satt som smäcken.
Dags att rensa skiten.

Båda skåpen renades på armatur och innanmäte samt de armar som varit i skåpet för upphängning av kläder och diverse.

Men nu kanske du funderar, varför 2 skåp?

Jo, dels så gratis är gott sen så kommer det ena skåpet att kapas upp vilket du kommer att se längre fram och det andra skall fungera som donator av plåt eftersom att kapa och fläka upp det ena skåpet inte räcker till för fall och sandfång.

Äh du kommer o fatta längre fram… 😉